Corona. Voor sommigen een blessing in disguise.

FNS, ik schreef er al vaker over. Funktioneel Neurologische Stoornis. Het lichaam laat neurologische verschijnselen zien zonder dat daar een fysieke oorzaak voor gevonden wordt. Het gebeurt soms als hersens/levens overbelast zijn. Meestal begint het na een relatief klein incident. Lisa ( 13) viel b.v. van haar fiets. Ze had wat blauwe plekken en haar linker arm was verlamd.

Na een periode diagnostiek in het Kinderziekenhuis kwam ze bij mij. Samen met de kinderpsycholoog probeerde ik 3 weken lang van alles. School moest minder, vonden we. Even geen druk om hoge cijfers te halen. Het lukte niet; Lisa en haar ouders konden school/presteren niet los laten. Haar arm ging geen stap vooruit, de verlammimg bleef totaal. Ik ben dat niet gewend en begon me zorgen te maken.

Maar toen kwam Corona. Op maandag hoefde ze niet naar school. Op dinsdag hadden we om 16.00 een afspraak. Ze was bijna te laat want ze had uitgeslapen en heel lang in bad gelegen met gezellig wat kaarsjes aan. Haar arm maakte bewegingen die bijna normaal waren! Wat een vooruitgang! Dit was ook voor Lisa en ouders zo duidelijk dat het online-scholieren relaxed wordt aangepakt.

Corona dwong Lisa en ouders tot rust. De kinderpsycholoog is nu met hen in gesprek over de periode als de scholen weer open gaan. Dat zal vallen en opstaan worden maar nooit meer zo diep vallen, daar ben ik zeker van. Met dank aan Corona :-)

FNS.jpeg